I dag, torsdag 16. november, er den internasjonale dagen for kreft i bukspyttkjertelen. Det markeres med å lyse opp Ekebergrestauranten og Tjuvtitten på Tjuvholmen i Oslo med lilla flomlys, på linje med signalbygg i hele verden. Dette er første gang i Norge.

Kreft i bukspyttkjertelen (pancreas) er den fjerde mest vanlige kreftdødsårsaken i Norge. Sykdommen tar flere liv i året enn f.eks. brystkreft. Ca. 800 nordmenn får diagnosen hvert år, og bare 6 prosent lever etter fem år. Median levetid er et halvt år.

Overlevelsen er kraftig forbedret for de fleste kreftdiagnoser. For bukspyttkjertelkreft står tallet nesten stille i Norge, og det forskes lite. I USA er det svak fremgang.

Norske pasienter vil også overleve!
Når behandlingstilbudet ikke virker, vil Pancreaskreft Nettverk Norge (PKNN) at pasientene får delta i utprøvende behandling, og at det forskes mer. Den gjennomsnittlige overlevelsesprosenten for brystkreft er blitt 80 prosent og for tarmkreft 60. Det er flott! Men når skal tallene bli bedre for kreft i bukspyttkjertelen? Også omtalt som «den glemte kreftsykdommen». Les mer www.pknn.no

Velkommen til åpent møte 16. november kl. 18 – 20 i Kreftforeningens lokaler i Kongensgate 6. Sentrale fagfolk snakker om utviklingstrekk av sykdommen i Norge, nye behandlingsmetoder og trening og kosthold.

Visste du at kan følge oss på Facebook og Instagram?