Kosthold før, under og etter pancreaskreft
På denne siden finnr du nyttige tips og råd om kosthold
Kosthold før, under og etter pancreaskreft
De viktigste målene for ernæringstiltak i forbindelse med kreft i bukspyttkjertelen (pancreas) er å opprettholde tilfredsstillende vekt og aktivitetsnivå.
For å oppnå målene må du tilstrebe og tilføre kroppen tilstrekkelig:
- Energi (kalorier)
- Proteiner
- Vitaminer og mineraler
- Væske
Et fornuftig kosthold basert på dette kan gi deg mindre bivirkninger av behandlingen, raskere rekonvalesens etter kirurgi og bedre livskvalitet.
Har du spørsmål angående
pancreaskreft og bruk av
fordøyelsesenzymer?
Ta kontakt med oss på
post@pknn.no.
For mer nyttig informasjon om pancreaskreft og kosthold
- Pancreatic Cancer Action Network: bestill gjerne heftet om “Diet & Nutrition”
- Kreftforeningen om blant annet kosthold ved pancreaskreft.
- Nasjonalt handlingsprogram med retningslinjer for diagnostikk, behandling og oppfølging av pasienter med pancreaskreft.
- Creon Tips ved bruk av fordøyelsesenzymer
NB!
Disse rådene er generelle for pancreaskreft pasienter!
Kostrådgivning varierer fra pasient til pasient og fra behandlingstype til behandlingstype.
Det er derfor ikke sikkert at alle disse rådene gjelder akkurat deg og vi anbefaler å ta kontakt med lege eller klinisk ernæringsfysiolog (henvisning fra lege) ved store kostholdsendringer.